Je to dáno rozmanitým podnebím, klimatickými podmínkami, jaký je druh půdy, jaká jsou zde léta, horká nebo suchá, a samozřejmě jaké zde jsou zimy. Ale také názvy mnoha regionů ve Francii se staly synonymem pro jejich vína. Například vína z oblasti Champagne, tam je podnebí suché a chladné, a jediné z hroznů bílého Chardonnay, se vyrábí víno, které má typickou eleganci a požitkovou noblesu.
Takže pokud chcete ochutnat vína z francie není zde problém. A máte možnost využít prázdninových slev. Například ve slevách za sympatickou cenu můžete ochutnat bílé víno Orbiel & Freres Chardonnay, které má velmi intenzivní vůni limetky a barvu zlatozelenou. Ale nejen vůni limetky, také i manga, máslových tónů, chutí jen zde svěží kyselinka a chuť světlého ovoce. A k čemu se hodí? Ke všem pokrmům, rybám, exotickým jídlům, pokrmům z bílého masa. A další ze široké nabídky z Francie, je víno Drouet Feres Sauvignon, v ústech svěží a ovocné, s čistou chutí, je lehké a suché, má jemný aromat grapefruitu a pupenů černého rybízu.
Nebo víno ve slevách Rosé de Loire Privilége de Drouét, je to svěží a suché růžové víno, má ovocný buket, vůně jahod, malin a červeného rybízu. A v ústech je lehké a osvěžující s ovocným buketem. A podává se spolu se zeleninovými nákypy, humry a kraby. Proč nevyužít akční prázdninové nabídky? Nakoupit víno nejen levně, ale také i pohodlně. Slevy jsou u společnosti různé, 10, 15, 20 i 25%. Ještě několik rad k uskladnění vína. Teplota by se měla pohybovat někde mezi 6 °C a 16 °C. Vínu neškodí ani 20 °C. Ale pozor, při vyšších teplotách se alkohol z vína vypařuje rychleji. Kromě toho se může stát, že u vín, která nebyla perfektně stabilizovaná, může dojít, a to při vyšších teplotách uskladnění k dodatečnému kvašení. A tady je dokonce nepříjemným důsledkem tohoto dalšího kvašení, že dochází k vytlačení zátky z láhve. Ale stejně jako je důležitá pro uskladnění vína uvedená teplota, je důležitou také vlhkost vzduchu. Uvádí se, že ideální je 75 % vlhkosti.